• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Grimm  
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Misterije i Legende » Ent Hil deca - SEKTA
Ent Hil deca - SEKTA
Grimm Offline
62 posta
Reputacija: 2
Pokloni: 3
Datum: Ponedeljak, 17.12.2018, 14:23 | Post # 1
Ros "Mojsije" Terio je u periodu između 1977. godine i 1989. vodio sektu " Ent Hil Kids" U Ontariju u Kanadi, vežbajući apsolutnu kontrolu nad jednim brojem odraslih i oko 26 dece, koju je većinom dobio iz odnosa sa svojih 9 konkubina.

Pre nego što su izbačeni iz Adventista Sedmog dana, Terio je prikupljao zainteresovane za detoks seminare, uglavnom ljude koji su želeli da pretanu da puše ili piju.

Nekoliko njih je čak nagovorio da napuste svoje poslove ali i familije, i da počnu da žive sa njim u divljini. Novac su prikupljali uglavnom prodajom peciva, a oni koji nisu donosili dovoljno novca bivali su višestruko kažnjavani. Iako je omanuo u predviđanju smaka sveta 1979. godine, Terio je uspešno postao sadistički vođa sekte koji je zahtevao apsolutnu lojalnost i kažnjavanje "nevernih".

Njegove kazne bile su zaista surove. Ukoliko je neko želeo da napusti sektu, Terio ga je kažnjavao kajševima, udacima čekićem, kačio ih je da vise sa plafona, čupao im dlaku po dlaku sa tela pa čak i vršio nuždu po njima. Deo kažnjavanja je bilo i to da natera sledbenike da sami sebi čekićem polome noge, da pucaju jedni drugima u rame kao i da jedu mrtve miševe. Takođe, terao ih je da jedu delove lica jedni drugima.

Ponekada su morali jedni drugima da seku prste makazama za žicu kako bi dokazali lojalnost. Čak ni deca nisu bila pošteđena. Ne samo što su često bila seksualno zlostavljana, deca su često držana iznad vatre, kao na ražnju ii zakucavana ekserima za drvo dok ih ostali kamenuju.
Terio je čak bio odgovoran za smrt sopstvenog deteta jer ga je ostavio napolju tokom mećave. Nikada nije dozvoljavao da neko od njegovih sledbenika ode kod lekara, i umesto toga često sam izvodio hiruške zahvate bez anestezije. Jednu ženu je tako i ubio izvlačeći joj creva. Jedno dete mrlo je tokom neuspelog obrezivanja.

Tek 1989. godine Gabijel Laveli je, nakon višestrukog kasapljena, uspela da pobegne i obavesti nadležne. Terio je osuđen na doživotnu robiju, ali ga je 2011. ubio cimer iz ćelije. Mnogi od njegovih sledbenika se nikada nisu oporavili od zlostavljanja koje im je priređivao, i nastavili su da se pridržavaju njegovih učenja.

-Sta vi mislite o ovome i kakvo misljenje imate o sektama?
-I da li ste nekada imali susret ili neprijatnu situaciju sa nekim iz sekt?
Profil
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Misterije i Legende » Ent Hil deca - SEKTA
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: