• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Grimm  
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Misterije i Legende » Ukleta lutka Kikuko
Ukleta lutka Kikuko
Grimm Offline
62 posta
Reputacija: 2
Pokloni: 3
Datum: Petak, 09.11.2018, 12:44 | Post # 1
Jos jedna ukleta lutka u nizu. Evo price i o ovoj ukletoj lutki:

Kikuko, odnosno ukleta lutka s japanskog ostrva Hokaido, nalazi se u hramu u Ivamizava, a navodno joj raste ljudska kosa. Lokalni stanovnici veruju da je reč o duhu devojcice čija je to lutka bila. Naime, prema legendi, lutku je u hram doneo Eikiči Suzuki kao 17-ogodišnjak, što je bilo još 1918. godine, piše Grape.

Ta lutka je bila omiljena igračka njegove sestre Kikuko, devojčice od tri godine, koja je lutku svuda nosila sa sobom i svaku noć je lutka spavala s njom u krevetu. Kikuko se prehladila i nedugo potom je umrla. Nakon toga su stvari postale vrlo čudne.

Porodica je lutku čuvala kao uspomenu i stavili su je na mali oltar. Nazvali su ju Kikuko po ćerki i počeli su da joj se mole. Jednog dana su primetili da lutki raste kosa.

Odmah su posumnjali da je reč o duhu preminule Kikuko. Godine 1938. godine, porodica je odlučila da se preseli, ali su smatrali da je najbolje da lutka ostane na ostrvu.

Poverili su je na čuvanje monasima jednog hrama i rekli su im da lutki raste kosa. Lutka se od tada nalazi u hramu, ne sme da se fotografiše, a monasi joj tu i tamo skrate kosu.

Navodno je to opasno raditi, ali jedan monah je sanjao Kikuko i ona ga je zamolila da je ošiša. Neki tvrde da, ako se lutki priđe dovoljno blizu i pogleda u njena usta, vidi se kako joj rastu zubi.

-Sta vi mislite o ovoj lutki? Da li postoji i da li je sve ovo istina?
Dodaci: 7798830.jpg (27.3 Kb)
Profil
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Misterije i Legende » Ukleta lutka Kikuko
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: