• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Grimm  
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Misterije i Legende » Ukleta vila iz Velike Britanije
Ukleta vila iz Velike Britanije
Grimm Offline
62 posta
Reputacija: 2
Pokloni: 3
Datum: Nedelja, 21.10.2018, 16:31 | Post # 1
Vila nekadašnje ugledne porodice Auer, u Nazorovoj 10, na Britanskom trgu. Sagrađena je 1903. godine, po planu arhitekta Viktora Kovačića. Mit o čudnim energijama koje se susreću na tome mestu započeo je još tokom izgradnje, 1903. godine, kad je sagrađena kao jedna od tri vile u toj ulici.

Njena tačna lokacija je na međi između Nazorove ulice i Rokovog perivoja, koji se takođe spominje kao uklet, verovatno zbog toga jer je na tome mestu ranije bilo staro groblje. I crkvica na Rokovom perivoju govori o tome, dok je u istoj ulici, na broju 8, ranije bila - mrtvačnica. Ostaci starog groblja preseljeni su 1907. godine, to je bilo dovoljno da mesto ostane ukleto.

Poslednji vlasnik Zdravko Raškaj započeo je njenu obnovu, ali stare priče se i dalje prepričavaju. Na zemlji oko kuće postoji izvor vode, a obližnji stanari znali su da idu do te kuće po vodu kada bi bila nestašica vode.

Neki od njih svedočili su da se iz kuće povremeno čuju uznemirujući zvuci, kao što su škripanje, plač, jecaji, smeh, lupanje, lanci... Oni manje skloni pričama o ukletosti pripisuju to omladini koja se često okupljala tamo s alkoholom. Spominje se i komšinica koja je želela da spusti cenu vile i da je namerno širila priče o ukletosti.

Sta vi mislite da li je ova vila zaista ukleta ?
Profil
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Misterije i Legende » Ukleta vila iz Velike Britanije
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: