Legende mitovi

Djavo iz Morave - Urbana legenda (VIDEO)

U mestu BELA VODA, na obamala reke ZAPADNE MORAVE, postoji priča da je viđeno stvorenje koje izlazi iz vode i odvlači prolaznike koji se nađu na obali.

Legende mitovi | Misteriozne teme | 27.09.2020

Mnoge urbane legende su poistovećene sa istinitim događajima, ali ova je baš posebna. O njoj pričaju meštani BELE VODE ali i okolnih mesta.

Bela Voda je naseljeno mesto grada Kruševca u Rasinskom okrugu. Nalazi se pod visom Zmajevac, između ogranaka Gledećkih planina i reke Zapadne Morave, na nadmorskoj visini od 178 m. Prema popisu iz 2002. bilo je 1387 stanovnika. Ovde se održava Belovodska rozeta.

Međutim za ovo mesto kruže priče da se razna misteriozna stvorenja pojavaljuju. Ljudi pričaju da su ovde viđene VILE koje igraju kolo na poljanama i proganjaju uglavnom muškarce koji ih vide.

Međutim priča o Đavolu iz Morave je malo drugačija. Ovo stvorenje je nedefinisanog oblika, na nozi ima zakačenu zatvorsku kuglu koju vuče sa sobom dok izlazi iz vode, a negde je opisano i kao stovrenje koje u rukama drži bebu i tako sa bebom izlazi iz vode.

Pre nego što se ugleda to stvorenje, obično se prvo čuje zvuk lanca koji se vuče po zemlji a onda ĐAVO IZ MORAVE izlazi iz vode.

Mi smo posetili ovo mesto u potrazi za ovim stvorenjem i evo šta smo sve poronašli: