Svet Misterija

UKLETI LUKSUZ Misteriozna kuća sa 2.000 vrata, a iza svakih ŽIVI TUGA

Nakon što je nasledila 20 miliona dolara posle smrti supruga Vilijama, 1881. godine, Sara Vinčester izgradila je ogromnu kuću na 65 hektara u Santa Klari u Kaliforniji. Sama bez dece, postala je depresivna zbog gubitka muža, a palatu je sagradila kako bi potisnula bol.

Svet Misterija | Misteriozne teme | 23.09.2018

Nakon što je nasledila 20 miliona dolara posle smrti supruga Vilijama, 1881. godine, Sara Vinčester izgradila je ogromnu kuću na 65 hektara u Santa Klari u Kaliforniji. Sama bez dece, postala je depresivna zbog gubitka muža, a palatu je sagradila kako bi potisnula bol.


Vinčester
Sara je skoro svakodnevno menjala planove izgradnje. Građevinski radnici su bili veoma dobro plaćeni i ispunjavali hirove svoje gazdarice. Dom Vinčester ima 300 soba na preko sedam spratova, 13 kupatila, dve balske dvorane, šest kuhinja, 47 kamina, dva podruma i tri lifta.

Misterija koje okružuju Saru i njena ekscentrična verovanja učinila su da se kuća i dalje smatra ukletom. Naime, ona je verovala da je progone duhovi ubijenih iz puške modela “vinčester” koju je izumeo njen suprug Vilijam.

Ovu kuću nije projektovao arhitekta, već je kontaktirala duhove pomoću table i oni su ti prema čijim instrukcijama je kuća sagrađena, zbog čega je i bilo toliko promena plana.


U pokušaju da pobegne od zlih duhova koji su je proganjali, Sara je naredila postavljanje vrata koja nisu vodila nikud, kako bi namamila duhove. Verovala je da će ovaj potez učiniti da bude bezbedna.

Kao rezultat toga, ova vila imala je 2.000 vrata i preko 10.000 staklenih panela, kada je bila netaknuta. Vrata koja lebde iznad kuhinje su jasan pokazatelj Sarinih strahova.

Neke sobe čak imaju prozore koji gledaju na druge sobe. Sara je rekla da je sa duhovima komunicirala u “Plavoj sobi” gde su se nalazili samo sto, stolice, plakar, olovke i papiri. Iako je Sara imala svoju spavaću sobu, legenda kaže da nikada nije spavala u istoj prostoriji dve noći zaredom kako duhovi ne bi mogli da joj uđu u trag.

U nekoliko navrata, Sara je zatražila stepenište koje vodi samo do plafona. Iako se u kući nalaze dve balske dvorane, nijedna od njih nikada nije korišćena. Sari je bogatstvo pomagalo da ispolji svoju ekscentičnost. Volela je crveno drvo, ali je mrzela tu boju, pa je sve moralo da bude prefarbano ili prekriveno.

Šara koja predstavlja paukovu mrežu je motiv koji je najčešće zastupljen u kući je bio Sarin omiljeni.

Bizarna istorija

Tokom godina Vinčester vila smanjena je na četiri sprata i 160 soba, ali je ostala obavijena misterijom do danas. Iako je istorija ove vile bizarna, ona je prelep primerak viktorijanske umetnosti. Sarino nepresušno bogatsvo omogućilo joj je da ulaže u svoj dom, koji je bio i jedno od tehnološki najnaprednijih zdanja tog vremena.

Ova vila ne samo da je estetski neodoljiva, opremljena je i parnim grejanjem, modernim toaletima, pa čak i horizontalnim liftom.

Kada je Sara preminula 1922. godine, za sobom je ostavila bogatstvo. Bilo je potrebno šest nedelja kako bi se sklonile sve stvari koje je posedovala. Samo u jednoj sobi vrednost nameštaja iznosila je preko 25.000 dolara.  Grad u Srbiji u kojem živi najviše milionera

  Iako bi mnogi isprva pomislili da najviše milionera u našoj zemlji živi u Beogradu, u pitanju je jedan grad u centralnoj Srbiji....

  Ukleta kuća u mestu Livno !

  Priče koje kruže za ovo mesto i kuću, motiv su mnogim ljubiteljima i istražiocima za paranormalne aktivnosti da dođu i provedu neko vreme u ovoj kući i uvere se da li je to istina što kruži po balkanu i šire! 

  ...

  SVET MISTERIJA - Vrata su otvorena

  Nekada davno pre dve godine na Mmedia Mreži smo pokrenuli nešto što smo zvali SVET MISTERIJA, to je bila interaktivna igra u kojoj ste svi mogli učestvovatim nažalost iz tehničkih razloga igru smo morali stopirati i prekinuti zauvek. Mnogo Vas je tražilo da ponovo pokrenemo SVET MISTERIJA, ali iz te...

  Najmoćniji robot želi da živi baš u Srbiji! (VIDEO)

  "Volim Beograd, Sava i Dunav se ukrštaju kod Kalemegdana odakle s pruža prelep pogled, sve to je nezaboravno i volela bih da živim ovde jednog dana", podelila je ekskluzivno za Tanjug svoje utiske o Beogradu i o tome da li bi volela da živi u Srbiji Robot Sofija, specijalni i najatraktivniji gost ov...

  Misteriozna sexy baka 24/7 LIVE!

  Čudnovata baka lajvuje 24/7 misteriozno jede čudne torte jer misteriozno joj je možda rođendan. Ovo nije sve ova baka misteriozno plete vunene čarape specijalno za Snapi krokodila, i misteriozno 24/7 je gledaju čudne plišane igračke dok jedu....