PayPal

PayPal - Detaljno uputstvo za verifikaciju naloga sa karticom

U ovom članku ću vam detaljno pokazati kako da verifikujete svoj paypal nalog. Detaljno i slikovito, posle ovoga siguran sam da ćete znati da verifikujete sami.

PayPal | 25.07.2017

U ovom članku ću vam detaljno pokazati kako da verifikujete svoj paypal nalog. Pre svega za one koji ne znaju šta je paypal, to mogu da pogledaju ako kliknu na ovaj link.

 

Šta je potrebno za verifikaciju?

Bilo koja platna kartica na kojj imate bar 3,4 eura ili dolara... proces verifikacije je isti za sve kartice, razlika je samo sledeća. VISA kartice imaju mogućnost transakcije u oba smera, pa ako povežete i verifikujete vaš nalog sa visa karticom onda ćete moći da, osim da šaljete odnosno plaćate preko kartice kroz paypal, možete i sav novac sa paypala da povučete preko VISA kartice. Ovu mogucnost ima samo VISA kartica, sve ostale kartice imaju mogućnost plaćanja ali ne i povlačenja novca na istu.

 

Koju banku da koristim i gde da otvorim račun?

Danas je to jako jednostavno u većini banaka je čak i potpuno besplatno, ako ste iz Srbije ja vam preporučujem BANKU INTESA kod njih možete besplatno otvoriti devizni račun i besplatno zatražiti VISA karticu. Bez ikakvih mesečnih održavanja računa, naravno oni uzmaju procenat tokom transakcija , ali to je jako nešto sito po pola dolara, dolar. Pored INESE dobra je i ERSTE banka koja vam nudi sve to što i INTESA, obe banke takođe vam nude i besplatan interenet banking, što je stvarno super po meni internet naking ima mnogo bolji ERSTE banka od INTESE,  jer je dosta jenostavan i pregledan, ali opet INTESA ima manje provizije za neke stvari. U svakom slucaju INTESA i ERSTE banka su po meni najbolje, a vi se svakako odlucite za onu koja vama odgovara.

 

Proces verifikacije:

  • PRVI KORAK

Nakon što ste ovorili svoj paypal nalog, tako što se klasično registrujete, popunjavanjem podataka koji se traže na njihovom sajtu, sada isti morate verifikovati. Odmah da napomenem da u zavisnosti od toga iz koje ste države, možda paypal neće biti isti kao što ću ja prikazivati na slikama jer u nekim državama paypal ima malo drugačiji dizajn ali generalno su opcije iste. Prvi korak, kliknite u gorenjem delu sajta na opciju ''Wallet''

  • DRUGI KORAK

Nakon što ste kliknuli na ''Wallet' ušli ste u vaš novčanik tu se nalaze svi povezani bankovni računi i kartice, pošto vi imate nov nalog vi nećete imati tu ništa, sada je potrebno da povežete svoju prvu karticu kako bi ste se verifikovali. Kliknite na ''Link a card'' .

  • TREĆI KORAK

Sada je potrebno da unesete podatke sa kartice, prvo izaberete vrstu kartice a nakon toga u prvo polje unosite brojeve kartice koji se nalaze na prednjoj strani iste primer: http://prntscr.com/g06128 , nakon tih brojeva unosite datim kada ističe kartica (Mesec i Godinu), vaš CSC/CVV/CVC koji može da se nađe na prednjoj strani a može i na zadnjoj strani kartice, uglavnom je na zadnjoj strani desno od potpisa primer: http://prntscr.com/g062bb taj broj može biti trocifren, a kod nekih kartica može biti i četvorocifren. Vi uneste samo poslednja tri broja. Takođe kod nekih kartica se taj broj nalazi na prednjoj strani.. Ok kada to popunite ispod izaberite adresu prebivališta u skučaju da već nije označena. Kada to uradite kliknite na ''SAVE''

  • ČETVRTI KORAK

Kada ste dodali karticu, sada će paypal sa vaše kartice skinuti oko 2,3 dolara, odnosno evra zavisi koju valutu imate. Nakon što vam skine taj novac sa kartice, sav novac koji vam je skinuo će vam posle par sati vratiti , nekada je to odmah, ali uganom prođe par sati nekad i 24h kada vam novac vrati. U toj transakciji kada vam novac vraća će piati kod koji treba da unesete kako bi ste verifikovali. Taj kod izgleda kao što je prikazano na slici levo. Kod možete naći ako imate pristum internet bankingu vaše banke, dakle uđete na vaš internet banking račun i pogledate transakcije, pronađite transakciju sa paypal-om i u nazviu ili opsiu transakcije biće taj kod. U slučaju da nemate internet banking, onda idite u vašu banku i zatražite da vam ištampaju spisak transakcija, tu će vam se nalaziti ta transakcija sa paypalom i taj kod. To je to. Taj kod samo posle unesite na vaš paypal.

 

Kada ste to uradili, vaš paypal nalog je potpuno verifikovan i možete ga koristiti, ako imate dodatnih pitanja na ovu temu, pišite ispod u komentarima pa ću vam ja odgovoriti.