YouTube Vesti

MagicUnbox sajt za koji se sumnja da drži POPULARNI BALKANSKI YOUTUBER, ispostavilo se da je SCAM!

Sajt koji spada u kategoriju NAGRADNIH sajtova postao je ULTRA popularan kada su pojedini domaći youtuberi počeli da ga promovišu. Sumnja se da je jedan od jutjubera koji je radio promociju ovog sajta ujedno i vlasnik istog.

YouTube Vesti, Online Zarada - Blog, IT Svet | 05.02.2019

Naime sajt je neka vrsta nagradnog ruleta gde Vi uložite određenu sumu novca, a onda taj novac trošite tako što zavrtite virtualni rulet u određenoj kategoriji nagrada i nagradu koju dobijate  je ona na koju se rulet zaustavi.

 
Poznati BALKANSKI YOUTUBERI među kojima su NixazizuVeki, Idzo su promovisali ovaj sajt i hvalili se kako su dobili neverovatne nagrade čija vrednost dostiže i preko 1000+ evra.
 
Međutim prava bura se podigla kada su ljudi koji su uložili novac u sajt primetili da se na njihovom PAYPAL nalogu u transakciji sa sajtom nalazi e-mail na kome se pojavljuje slika popularnog BALKANSKOG YOUTUBERA POD IMENOM NIXA ZIZU . Ovim činom se pojavila sumnja da je možda NIXA zapravo i vlasnik ovog sajta. 
Nakon što se ova vest proširila internetom, društvene mreže su se zapalile objavama o ovom sajtu gde su masovno korisnici počeli da dele objavu da je sajt pecanje i scam i da pod hitno  treba da se prijavi.
 

Ekipa MMedia Portala je odlučila da testira ovaj sajt i proveri sve ove činjenica, ono što smo otkrili snimili smo pa pogledajte: 

 


Uložili smo 5$, mejl na koji se vodi paypal na sajtu MagicUnbox je sledeći: [email protected] kao što možemo videti u samom mejlu nalazi se BALKANSKI NAZIV na našem jeziku što potvrđuje da se mejl vodi na nekog sa BALKANA. U samom mejlu stoji broj ''86'' što možda ukazuje da je vlasnik 1986-to godište, međutim ovo otklanja sumnju sa NIXE jer je on 89-to. 

Međutim kada  pokušate da pošaljete novac na taj mejl pojavljuje se ime i slika NIXINA, bar je tako ranije bilo, mi kada smo testirali nije se pojavljivalo NIXINO ime i slika, već se pojavilo ime sa inicijalima ''MA'' bez slike. 


U svakom slučaju sa uloženih 5$ dobili smo tzv. PHONE GRIP, odnosno držač za mobilne telefone. Držač još uvek nije stigao, ali s'obzirom da na sajtu piše da se čeka i do 40 dana videćemo da li će stići.


Još jedna zanimljivost koju smo otkrili jeste da na vrhu sajta se pojavljuju navodno poslednji dobitnici, upravo tu se vrte uvek jedna te ista imena svaki put kada uđete na sajt videćete imena: aleksn... , bogdan..., jedinst... Čak i kada smo mi osvojili PHONE GRIP, naše ime se nije pojavilo gore, što ukazuje na to da su imena iznad namerno nameštena da se vrte jedna te ista.

 


Proveravali smo DNS sajta, i otkrili da je sajt smšten na cloadflare pa je samim tim i IP adresa sajta zamaskirana da ne može da se otkrije takođe vlasnik sajta se ne vidi upravo zbog ''who is'' zaštite.
 

 

Još jedan zanimljiv dokaz koji je jedan facebook korisnik otkrio je ta da se na NIXINOM ekranu nalazio fajl, sa natpisom ''Odgovori za sajt'' što ukazuje na to da je imao napisan scenario šta da kaže u svom klipu.