Vaše Istinite priče

Misteriozna kuća

Kao mali bio sam jako radoznalo dete. Kao i moji drugari. Ne želim da spominjem njihova imena iz posebnih razloga. Živeli smo u manjoj zgradi, do nje nalazila se stara kuća. Kuću i našu zgradu odvajao je jedan zid. Kao deca, mogli smo da se popnemo svuda. Isto tako, pronašli smo način da se popnemo na zidić.

Vaše Istinite priče | Piše: Nikola (Gromovnik) 24.02.2019

Često bi smo išli tamo kada bi nam otišla lopta preko. Uvek kada sam ja morao da idem tamo, osećao sam nekakvu energiju. Ne znam kako da opišem to. Nakon nekoliko dana, shvatili smo da pomoću zida možemo da stignemo na krov jedne garaže. To bi nam bilo nekakvo tajno mesto. Zbog nekakve čudne energije, uvek sam bio naprotiv da idemo tamo, ali morao bih da pođem. Onda, kada nam je dosadilo to mesto, otišli smo na drugo.

Bila je to kuća, niko nije živeo tamo. Imale su stepenice, na koje bi smo mogli da dođemo samo pomoću zidića. Sa zidića smo skali na stepenice, dok su koprive razdvajale stepenice i zid. Uz stepenice ima jedan hodnik, imaju jedna vrata i na plafonu neka rupa. Jednog dana kada smo otišli tamo, palo nam je na pamet da otvorimo ta vrata i vidimo šta se nalazi iza. Ja, kao najmlađi nisam želeo da idem prvi, ali na kraju sam morao. Iza mene je bio drug, dok je njegov stariji brat blizanac ostao na zidu. Kako sam pružio ruku kvaki, ona se sama spustila. Okrenuli smo i počeli da trčimo nazad. Kada se to dogodilo, nikada više se nismo vraćali tamo.

Tog istog dana, kada sam otišao da spavam, sanjao sam kako ja živim tamo, da čujem galamu ispred ulaznih vrata. Polazim ka njima i otvaram ih, a tamo vidim sebe kako bežim. Jeza je prošla kroz moje telo. Otvorio sam oči i shvatio da sam samo imao jeziv san. Druge noći, sanjao sam isti san, ali bio sam siguran da se nešto promenilo.
Treće noći ponovo sam sanjao isto, ponovo mi se činilo da je nešto drugačije. Četvrtog dana, sanjao sam san gde živim u toj kući, ali ovoga puta nisam otišao da otvorim vrata, već ih je neko drugi otvorio.

Kada smo pobegli onog dana, moj plan je bio da odemo tamo još tri puta...

Izvor: Moja priča |