Vaše horor priče

Nepoznati čovjek

Ovo je priča o čovjeku koji je nehotice ubio cijelu svoju porodicu...

Vaše horor priče | Mmedia Mreža | Piše: ShadowDiedMan 05.06.2019

Bio je Ramazan. Tačnije, negdje sredina Ramazana. Inače, Ramazan je Muslimanski mjesec posta, od kojih se posti od izlaska sunca pa do zalaska.

I tako je, po običaju bilo da neko da pare u Džamiju za iftar. Iftar je to omršenje na kraju posta, tj. kad bude zalazak sunca.

I organizovao je to jedan čovjek kome je porodica stradala u ratu. Rekao je Hodži da zove sve redom. Kako je to selo malo poveliko, Hodža zamoli dvojicu mladića da zovu sve redom od kuće.

Naravno, mlado ko mlado, ludo je to. Oni su smislili da dođu do Mezara (Groba) i da pokucaju i kažu: "Dođite i vi na iftar". Naravno ništa se nije desilo. Prošlo je par dana i došlo je vrijeme iftara.

Dolazilo je ljudi, pričali, čekali zvanični kraj posta. Međutim, tu se pojavio i jedna nepoznata osoba. Efendija je mislio da je to neko sa strane došao.

Iftarili su. Sve se završilo i obavili su molitvu. Poslije molitve su ostali da piju kahvu, čaj. I taj čovjek, nepoznat svima, koga god je hodža pisao, nije znao ko je taj čovjek, je pozvao hodžu na svoj iftar.

Hodža izbezumljen je odlučio pitati i same mladiće ko je on. Mladići su prvo govorili da ne znaju, ali su onda, zbog pritiska Hodže da u Islamu je grijeh lagati, priznali da su pokucali na mezar i pozvali.

Efendija je ostao bez teksta...

I tako dođe taj dan kad je trebao biti iftar u tog čovjeku u mezaru.

I tako ode Hodža ode do Mezara, nazva Sellam i pokuca...

Kažu da ga je tada progutala crna zemlja.

Naravno, ne zna se kako je to njemu izgledalo al on je došao kod tog čovjeka i u čudnoj prostoriji su iftarili. Naravno iftar se završio i kada Hodža se vratio na nas svijet...niko ga više nije prepoznavao... Obitelji mu nije bilo, svi su pomrli a i nasao je sam svoj mezar... Niko mu nije vjerovao i svi su mislili da lažu...

Odjednom na jednoj Dzenazi, koja je bila pored njegovog mezara, on je odlučio da uđe u svoj mezar, svi su ga vidjeli kako ulazi u zakopan mezar ali niko nije htio reagovat... Ti ljudi se idalje vode kao nestali ljudi.....

POTPISUJEM SE KAO: ShadowDiedMan

⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.