Paranormalno

Mačke znaju kada su zli duhovi u kući i upozoravaju vas na to!

Strahujete li od uroka ili se bojite kako vam netko želi napraviti nešto loše, tada dodirujte svoju mačku s obje ruke....

Paranormalno | Misteriozne teme | 20.05.2017

Mačke imaju pozitivnu auru i zato ih je dobro imati. Osim što će od zla i negativne energije čuvati kuću, čuvat će i sve ukućane. One su poznate kao istjerivači zlih duhova iz domova. Ako vidite mačku da dugo sjedi u jednom dijelu prostorije i gleda u nešto, to može biti pokazatelj prisustva zlih duhova. U takvim situacijama je preporuka zapaliti pelin i zadimiti kuću.

Kada se mačka mota nekome oko nogu, tada s njim dijeli svoju pozitivnu energiju, zapravo je prenosi na njega. Zato nije pametno odgurivati je od sebe u strahu od dlaka jer za mačke kažu kako su čarobne životinje. Na primjer,strahujete li od uroka ili se bojite kako vam netko želi napraviti nešto loše, tada dodirujte svoju mačku s obje ruke, mazite joj lijevu šapu pa nastavite do repa. 

 

 | Autor: Dreamstimefoto: Dreamstime

 

Zanimljivo je kako ove životinje u kući i oko nje najviše borave na mjestima gdje je najviše negativne energije. U Rusiji imaju ritual da prije useljenja u novi dom, u njega najprije puste mačku. Ona tada eliminira negativnu energiju starih vlasnika i unosi pozitivnu. Naime, mačke žive u visokim energetskim zonama.

Jačina moći ovisi o tome kojoj vrsti pripada. Pa se tako vjeruje da mačke Perzijske, Sphinx, Rex i Munchkins rase imaju duplo više magičnih i iscjelitelhjskih sposobnosti u odnosu na druge.

Nije svejedno ni koje boje je mačka:

 • Crna - povezuje se s okultnim moćima, vješticama, magijom i zaštitom. Crne mačke imaju veliku moć upijanja negativne energije i donose mudrost te moć dobrog rasuđivanja.
 • Crvena - vežu se uz mušku energiju i privlače novac.
 • Plavkasta ili sivkasta - pomaže u održavanju osjećaja sreće, ljubavi, mira, kao i emocionalne stabilnosti.
 • Bijela - mačke ove boje smanjuju stres i imaju energiju koja privlači dobro zdravlje.
 • Dvobojna - donose dugovječnost i uspjeh.
 • Trobojna - štite od zla i privlače prosperitet i sreću.
 • Prugasta - privlače veselje i dobro raspoloženje te štite od stresnih situacija, piše Atma.


⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.
Minilion
:((( da li psi donose nesto?
 • 10.09.2017

  Ovo je najlakši način da proverite da li u stanu imate zle sile - treba Vam samo čaša vode

  Kuća ponekada može biti puna loše i mračne energije, koja može imati negativan uticaj na sve koji u njoj žive. Primera radi, odnosi između ukućana mogu biti zategnuti, može biti primetan nedostatak harmonije, povećana nervoza, nesreća ili nemir....

  Spiritizam

  Vjerovanje u mogućnost komuniciranja s dušama mrtvih je drevno, a moderna faza spiritizma datira iz 1848. godine. Neobjašnjiva “kuckanja” u kući, micanje namještaja i zvukovi koji su postali tako nezgodni da je i spavanje bilo
  nemoguće, samo su od nekih fizičkih fenomena spiritizma...

  Ploča za prizivanje duhova! Poznatija pod imenom VIDŽI! (VIDEO)

  Istoričar Robert Merč godinama je proučavao “vidža” (ouija) table, koje se pojavljuju u filmovima poput “Isterivača đavola”. Misteriozna tabla koja govori sastavni je deo američke popularne kulture i dugo je privlačila ljude kao sredstvo povezivanja s mrtvima. Uprkos tome, malo se znalo o njenom por...