Vesti o Youtuberima

INTERPOLOVA POTERNICA: Marko Arsić poznat kao "Familija" TIKTOKER I YOUTUBER iz NIŠA u velikom problemu sa zakonom

Nišliji Marku Arsiću (32) koji je na društvenim mrežama i Jutjubu stekao desetine hiljada obožavalaca svojim klipovima u kojima se pojavljuje kao lik "Familija" preti Interpolova poternica jer se nije javio na odsluženje zatvorske kazne u Srbiji.

YouTube Vesti, Vesti o Youtuberima | YouTube svet | 12.11.2020

Arsić će, prema presudi Višeg suda u Nišu koju je potvrdio Apelacioni sud, morati da odsluži zatvorsku kaznu od tri godine zbog uzgajanja četiri stabljike kanabisa, kao i zbog toga što mu je u stanu pronađena jedna tableta sintetičke droge ekstazi.
 

Policija u Srbiji je 2018. godine raspisala poternicu jer se nije javio na izdržavanje kazne, a sada mu preti Interpolova poternica jer je nedavno otkriveno da se nalazi u Kini.
 

Arsić je prema navodima iz pravosnažene presude, uhapšen 2016. godine, nakon što je otkriveno da je pored bazena u Donjoj Vrežini posadio i uzgojio četiri stabljike kanabisa od kojih je dobio 105,5 grama sušene biljke. Policija je pretresom njegovog stana pronašla i tabletu ekstazija, težine 0,03 grama.
 

Na suđenju pred Višim sudom u Nišu Arsić nije negirao da je uzgajao marihuanu, ali je negirao da je tableta ekstazija njegova, već je kazao da ju je u stanu zaboravio neko od njegovih gostiju.
 

U presudi u koju je agencija Beta imala uvid, takođe se da navodi da je optuženi na suđenju priznao da je marihuanu, odnosno kanabis koristio za svoje potrebe jer je, kako je naveo, povremeni uživalac ovog narkotika od 14. godine.
 

Prilikom izricanja kazne Arsiću je kao olakšavajuća okolnost uzeto to što je u vreme hapšenja bio lošeg imovnog stanja, ali mu je sud zamerio to što nije pokazao kajanje za počinjeno krivično delo, već je u završnoj reči rekao "da bi proizveo više marihuane da je to mogao".
 

Dok je bio u Srbiji, Arsić je organizovao rep i rege žurke i radio kao di džej, a u nedavnim izjavama za medije povodom popularnosti koju je stekao kao "Familija", kazao je da se nalazi u Kini gde drži časove engleskog jezika.Izvor: rs.n1info.com |