YouTube Vesti

Ubio za Eskobara više od 1.000 ljudi, sad je Jutjuber

Tokom "radnog staža" koji je proveo u službi najpoznatijeg i najbogatijeg dilera droge svih vremena, ovaj čovek poznat poznat u javnosti kao Popaj, prema sopstvenom priznanju ubio je najmanje 250 ljudi, među njima i svoju devojku, a naručio ubistvo još 3000.

YouTube Vesti | 28.02.2019

Džon Hairo Velaskez, pre 25 godina bio je jedan od najstrašnijih ubica na svetu i omiljeni plaćenik Pabla Eskobara za koga je počeo da radi kad je imao samo 18 godina.

 

Zapravo je teško i pobrojati sve zločine koje počinio ili za koje se sumnja da ih je počinio, od aktiviranja 250 auto-bombi do rušenja civilnog avionasa 109 osoba na letu.
 


 

Popaj je u zatvoru završio 1992. godine, a na kraju je osuđen samo zbog ubistva predsedničkog kandidata na izborima u Kolumbiji, Luisa Karlosa Galana.

 

Osuđen je na 30 godina zatvora, a iza rešetaka je proveo 22 godine. Razlog zbog koga nije dobio doživotnu kaznu je njegova saradnja s vlastima zbog koje su pali mnogi veliki igrači u kolumbijskim narko-kartelima.

 

Kada je izašao iz zatvora 2014. godine Velaskez nije znao čime će se baviti u životu. Tada je video dobru priliku u internetu.

 

Naime, Velaskez je prošle godine otvorio svoj Jutjub kanal "Popeye Arrepentido" (Pokajnik Popaj) koji posle samo devet meseci ima više od 110.000 pratilaca. Od nove profesije, kaže, zarađuje dovoljno za život.

 

Popaj preko svog kanala priča o danima koje je proveo radeći za Eskobara, ali s ciljem da demistifikuje kako svog šefa (još uvek tako zove Eskobara), tako i sebe.

 

"Bili smo banditi. Vrlo je važno da nove generacije ne postanu opčinjene Pablom, a još manje samnom", rekao je on.

 


Mnogi u Kolumbiji su zgroženi činjenicom da Popaj danas "deli mudrost" preko Jutjuba. To se pogotovo odnosi na porodice žrtava, od kojih mnogi kontaktiraju Velaskeza. On kaže da više od 14 sati dnevno provodi odgovarajući na njihova pitanja.


 

"Brat ubijenog policajca me pitao kad ću se sresti s porodicama žrtava. To je vrlo bolno pitanje za mene. Ali važno je da se nađemo licem u lice kako bih lično mogao da im tražim oproštaj i da im dokažem da prihvatam odgovornost", ispričao je "Popaj".