YouTube Vesti

Ovoga puta YouTube uvodi još rigoroznija pravila!

Za mnoge od vas je 2017. obilježila tešku godinu, uz nekoliko problema koji utječu na našu zajednicu i prihod ostvaren oglašavanjem putem Partnerskog programa YouTube (YPP). Unatoč tim stvarima, više kreatora nego ikad zarađuju na YouTubeu, s brojem kanala koji čine više od šest brojeva više od 40% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Godine 2018. glavni fokus za sve na usluzi YouTube štiti naš ekosustav stvaratelja i osigurava stabilniji prihod.

YouTube Vesti | YouTube svet | 21.01.2018

2017 je za mnoge od vas označila težku godinu, sa nekoliko pitanja koja utiču na našu zajednicu i prihod koji ste ostvarili putem oglašavanja putem IouTube partnerskog programa (IPP). Uprkos ovim pitanjima, više kreatora nego ikad zarađuje za život na IouTube-u, sa brojem kanala koji čine više od šest brojki više od 40% u odnosu na prošlu godinu. U 2018. godini, glavni fokus za svakoga na IouTube-u je zaštita našeg tvorca ekosistema i osiguranje stabilnosti vaših prihoda.

Kao što je spomenula Susan u decembru, pravimo promene za rešavanje problema koji su uticali na našu zajednicu 2017. godine, tako da možemo sprečiti loše glumce da nanose štetu inspirišnim i originalnim stvaralačima širom sveta koji žive na IouTube-u. Veliki deo tih napora će biti jačanje naših zahtjeva za monetizaciju, tako da spameri, impersonatori i drugi loši glumci ne mogu povrijediti naš ekosistem ili iskoristiti vas, dok nastavljamo nagrađivati one koji našu platformu čine odličnim.

Još u aprilu 2017. postavili smo zahtev za prihvatanje IPP-a sa 10.000 pregleda života. Iako je taj prag pružio više informacija kako bi utvrdio da li je kanal sledio smernice i smernice za zajednice, bilo je jasno tokom poslednjih nekoliko mjeseci da nam je potreban viši standard.

Počev od danas mijenjamo uslov podobnosti za monetizaciju do 4.000 sati gledanja u proteklih 12 mjeseci i 1.000 pretplatnika. Stigli smo do ovih novih pragova nakon detaljne analize i razgovora sa kreatorima poput vas. Oni će nam omogućiti da značajno poboljšamo našu sposobnost da identifikujemo kreatore koji pozitivno doprinose zajednici i pomažu u povećanju prihoda od njih (i daleko od loših glumaca). Ovi viši standardi takođe će nam pomoći da spriječimo potencijalno neadekvatne video snimke od monetizacije što može štetiti prihod za sve.

20. februara 2018. godine, takođe ćemo sprovesti ovaj prag između postojećih kanala na platformi, kako bi omogućili 30-godišnji grejs period. Na taj datum, kanali sa manje od 1000 ili 4,000 satova više neće moći da zarađuju novac na IouTube-u. Kada dođu do 1000 sati i 4.000 časova sata, automatski će se ponovo proceniti pod strogim kriterijumima kako bi se osiguralo da su u skladu sa našim pravilima. Novi kanali će se trebati primijeniti, a njihova primjena će se ocjenjivati kada pogode ove prekretnice.

Iako ove promene utiču na značajan broj kanala, 99% onih koji su pogođeni iznosili su manje od 100 dolara godišnje u prošloj godini, a 90% je u prošlom mjesecu zaradilo manje od 2,50 dolara. Bilo koji od kanala koji više ne ispunjavaju ovaj prag biće plaćeni ono što već zarađuju na osnovu naših AdSense politika. Nakon pažljivog razmatranja, smatramo da su to neophodni kompromisi kako bi zaštitili našu zajednicu.

Naravno, samo veličina nije dovoljna da bi se utvrdilo da li je kanal pogodan za monetizaciju, tako da ćemo nastaviti da koristimo signale kao što su štrajk u zajednici, neželjena pošta i druge zastave zloupotreba kako bismo osigurali zaštitu naše kreatorske zajednice od loših glumaca. Kako nastavljamo da zaštitimo našu platformu od zloupotrebe, želimo da vas podsetimo da pratite IouTube smernice zajednice ,Osnove zasnovane na monetizaciji i smernice , uslovi usluge i smernice programa Google AdSense , kršeći bilo koje od ovih, mogu dovesti do uklanjanja iz IouTube partnerskog programa.

Iako će se ova promjena riješiti potencijalne zloupotrebe velike, ali raznolike grupe manjih kanala, mi takođe znamo da loša akcija jednog, velikog kanala može također imati utjecaj na zajednicu i kako oglašivači gledaju IouTube. Radićemo da raspravljamo razgovore sa našim stvaraocima u narednim mjesecima kako bismo mogli čuti vaše misli i ideje i šta još možemo učiniti kako bismo se suočili sa tom izazovom.

Jedna od osnovnih vrednosti IouTube-a je da svima pruži priliku da zarađuju novac sa uspešnog kanala i dok se naša politika razvija vremenom, naša posvećenost ovoj vrednosti ostaje. Oni od vas koji žele više detalja o ovoj promeni ili još nisu dostigli novi 4.000 sati / 1.000 pretplatničkih pragova mogu nastaviti da imaju koristi od naše Akademije za stvorenja , našeg Centra za pomoć i svih resursa na lokaciji Creator da biste razvili svoje kanale .

Iako je 2017. bila izazovna godina, zahvaljujući stvaraocima kao što ste vi, bilo je puno trenutaka koji čine IouTube tako specijalnim mestom. Kreatori velikih i malih, uspostavljenih i nastalih, transformirali su svoj talenat i originalnost u video zapise koji su okupili preko milijardu ljudi širom sveta. Oninas nasmejao , naučio nas o našem svetu i zagrijao naše srce . Uvereni smo da će koraci koje ćemo preduzeti danas pomoći u zaštiti i rastu naše inspirativne zajednice u budućnost.

Neal Mohan, glavni proizvodni direktor i Robert Kincl, glavni poslovni direktor⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.