YouTube Vesti

Kad čujete kako izgleda DAN JEDNOG JUTJUBERA nećete im zavideti na GOMILAMA NOVCA koje zgrću! (VIDEO)

Vil Leni je pre dve godine dao otkaz na svom poslu i odlučio da postane profesionalni jutjuber. Danas se tim poslom bavi šest dana u nedelji, a njegov kanal koji vodi pod nadimkom "WillNE" prati preko milion ljudi.

YouTube Vesti | YouTube svet | 15.10.2018

Vil objavljuje video klipove od svoje 14 godine, a na prvoj godini fakulteta odlučio je da uloži u svoj kanal koji je tad brojao skromnih 15 hiljada pratilaca.

 

Njegove teme vrte se oko ismevanja najčudnijih i najšokantnijih stvari koje pronalazi na internetu. Već s prvim videom u kojem se sprda sa dečjim reperima postigao je veliki uspeh, a s vremenom je došao do 250 hiljada pratilaca. Tada mu je majka predložila da pauzira jednu godinu na fakultetu i posveti se Jutjubu kako bi video šta će se dogoditi.

 

Kad je  2017. napokon došao do svog dugo priželjkivanog cilja od milion pratilaca, jednostavno je nastavio sa poslom. Posvećivao mu je šesnaest sati dnevno, a bilo je noći kad bi spavao samo po nekoliko sati, priznaje Vil.

 

Za jedan video u trajanju od sedam do osam minuta potrebno mu je desetak sati istraživanja, dva sata pisanja scenarija i 45 minuta snimanja.

 

- Svaki dan na internetu provedem oko 12 sati. Nemam slobodne dane, a u retkim prilikama kad ih uzmem, samo razmišljam o poslu. Čim se probudim sedam za kompjuter - ispričao je on.

Za socijalni život i hobije, kaže, jednostavno nema vremena.

 

- Nekad sam voleo da čitam, ali već nekoliko godina nisam pročitao knjigu. Cimeri su mi često odsutni pa sam ponekad jedina osoba s kojom imam kontakt ja sam. Ponekad zna da bude usamljeno - priznaje jutjuber.

Mnogo vremena provodi prateći statistiku i poredi je sa drugim jutjuberima što mu stvara priličan pritisak.

- Nikad nisam ništa voleo toliko koliko volim Jutjub, ali počeo sam da primećujem kako ti brojevi utiču na mene i kontrolišu mi emotivno stanje. Ovo je droga moje generacije. Radije bih preskočio spavanje nego proveru statistike na Jutjubu - otkriva Vil. Sa druge strane, Vilu je Jutjub pružio priliku da se bavi nečim što voli i pri tome zarađuje.

 

 

Sa samo 21 godinom, već je samostalan, ima stalne prihode i živi odvojeno od roditelja.

- Imao sam sreće, ali ovo takođe odslikava vreme u kojem živimo. Prolazimo kroz jednu od možda najvećih socijalnih revolucija ikad. Prilike koje mi dobijamo zbog tehnologije su ogromne. Zaista sam zahvalan što sam se rodio u ovom vremenu - zaključio je on.