YouTube Novosti

POVUKAO SE IZ JAVNOSTI, GAJI KOZE, ŽIVI NA SELU, KOMIJE GA OBOŽAVAJU: Srpski inovator i jutjuber promenio život iz korena, posle dužeg vrem

Sadašnji odbornik SO Trstenik, inovator i student promenio je način života iz korena.

YouTube Vesti, Zanimljivosti, YouTube Novosti | YouTube svet | Piše: Nikolija Brčak 18.10.2020

Sadašnji odbornik SO Trstenik, inovator i student promenio je način života iz korena.

Sadašnji odbornik Stefan Unić rešio je da se ptpuno izoluje i osami od ostatka sveta, pa je u divljini nedavno sagradio kolibu, gde su njem prve komšije lisice, zečevi i divlje svinje.Mladi inovator, jutjuber i student Stefan Unić iz Stopanje nadomak grada Kruševca je zapaženo ime i u svetu. Odlučio je da promeni život iz korena i povuče se iz medija na duži period.
Naime, u selu Stopanja, koje se nalazi između Kruševca i Trstenika, inovator Stefan Unić na svom porodičnom imanju provodi svoj život u miru, daleko od gradske vreve. Stefan nije želeo da se odazove našem pozivu i da izjavu za portal mladi.me, ali meštani sela Stopanja i prve komšije imaju samo reči hvale.

„Za njega nema ništa loše da se kaže, samo dobro. Znamo se od vrtića. Došli smo ovde maltene u isto vreme. U ovoj kući su ranije živela njegova baka, fina su porodica. I njegovi roditelji su dobri, divni ljudi. Kupuju od nas domaće proizvode" rekao je Stefanov prvi komšija.Put do Stefanove kuće je asfaltiran i nalzi se blizu magistralnog puta Kraljevo - Kruševac. Stefan ima svoj mir i u kolibi koja se nalazi nekoliko kilometara od svoje kuće. Put do Stefanove kolibice posut je sitnim belim kamenjem uz koji rastu divlje kupine. Posle nekoliko kilometara hoda ukazuje se i koliba poznatog inovatora, sa koje se pruža pogled koji je, u pravom smislu reči, neopisiv.

Stefan Unić

U obliđnjem selu, koje se nalazi na raskršću puteva za Aleksandrovac, Trstenik i Kruševac, nalazi se Stefanova kuća koju su sagradile njegova baba i njegov deda, a u kojoj danas živi.
Ispred lokalne prodavnice skupljaju se meštani koji objašnjavaju da je Stefan u ovom selu glavna tema i naglašavaju da ga mnogi i lično poznaju.

Inače, sadašnji i odbornik Stefan u ovom selu ima i zasade voća i povrća i neretko okuplja prijatelje koji mu pomažu u berbi.

"Pre neki vikend smo išli kod Stefe da beremo papriku. On skoro celo leto provodi u selu, vodi sasvim povučen život, prosto uživa. Kada se okupimo uopšte ne pričamo o politici, školi i inovacijama" rekao je jedan od bliskih Stefanovih prijatelja.

 
(Nikolija Brčak, student Fakulteta političkih nauka u Beogradu Foto: Stefan Unić, Instagram)


Izvor: Nikolija Brčak, student fakulteta političkih nauka | Foto: Stefan Unić, Instagram | Video: YouTub-e / Pera Perić