Zanimljivosti

Zašto je crtać "Pepa Prase" uklonjen sa popularne internet-platforme?

Najmanje 30.000 video-klipova uklonjeno je sa popularne platforme, a na sajtu je zabranjen hešteg #PeppaPig.

Zanimljivosti | Zabava - Teme | 04.05.2018

Najmanje 30.000 video-klipova uklonjeno je sa popularne platforme, a na sajtu je zabranjen hešteg #PeppaPig. Kineska internet-platforma "Doujin" uklonila je klipove britanskog crtanog filma "Pepa Prase" jer je ocenjeno da je "subverzivan" i da je postao ikona lenština i antisocijalne omladine. 


Najmanje 30.000 video-klipova uklonjeno je sa popularne platforme, a na sajtu je zabranjen hešteg #PeppaPig, piše list "Global tajms". 

Korisnici društvenih mreža u Kini primetili su da su epizode tog crtanog nestale u subotu sa video-platforme Doujin, a danas je list Global tajms naveo da za hešteg Pepa Prase na toj mreži nema rezultata. 

Mnogi mediji preneli su da se čini da se crtani "Pepa prase" nalazi među blokiranim sadržajem na toj platformi. 

Prema dokumentima koje je list citirao, Bi-Bi-Sijev crtani film cenzurisan je na "Doujinu" na isti način kao sadržaji sa muškarcima koji se oblače kao žene, eksplicitnom golotinjom ili "erotskim ponašanjem". 

Serija se u Kini prikazuje od sredine dvehiljaditih i postala je veoma popularna kroz epizode sinhronizovane na mandarinski jezik, preneo je AFP. 

Postao je popularan krajem 2017. godine među omladinom, a mnogi su počeli da stavljaju privremene tetovaže "Pepa Prase" na selfijima. U prodaji su se pojavile šolje, satovi i odeća sa slikom popularnog ružičastog praseta, glavnog junaka ovog crtaća. 

"Narodni dnevnik", glasilo vladajuće Komunističke partije, prošle sedmice je kritikovao štetan uticaj komercijalizacije "Pepe", što ohrabruju popularne ličnosti na internetu."Pepa Prase" je na kineskim video-platformama imao 34 milijarde pregleda do sada, piše Nedeljnik

Popularan britanski crtać "Pepa Prase" uklonjen je sa jedne od najpopularnijih kineskih platformi, a državni mediji su naveli da se lik iz tog crtaća koristi "subverzivno".⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.