Ljubav i Sex

Zašto NIJE OK da budete u vezi sa bivšom svog druga

Zgodna je, ljubazna je prema vama i ponekad vam se učini da bi između vas moglo nešto da bude? Možda bi i moglo, ali ne bi trebalo. Koliko god da vam se dopada bivša vašeg prijatelja (a isto važi i za bivšeg vaše prijateljice), postoje tri glavna razloga zašto nije OK da započnete tu vezu.

Ljubav i Sex | Zabava - Teme | 31.07.2019

Neko će biti povređen

To je sasvim izvesno i očigledno! Vaš prijatelj je neko vreme izlazio sa njom, ali i vama se sviđa. Kada su konačno raskinuli, palo vam je na pamet da to okrenete u svoju korist...

Ali, zamislite kako će se vaš prijatelj osećati kada vas vidi zajedno. Biće povređen i osećaće se izdanim, i to s pravom.

 

Kada nakon raskida sretnete bivšu, to samo po sebi ume da bude malo neprijatno, a zamislite koliko je bezveze da sretnete bivšu sa svojim ortakom?

Takođe, imajte na umu da bi i vašoj potencijalnoj partnerki cela ta situacija mogla da bude neprijatna, pa bi veza mogla da se završi pre nego što stvarno i počne... Onda ste zaista bezveze upropastili odnos sa prijateljem i na kraju ćete sve troje biti povređeni.Neke situacije mogu da budu vrlo neprijatne

Recimo da ste vas dvoje u vezi i da ste veoma srećni. Na stranu to što vam verovatno svi pričaju iza leđa, veza sa bivšom vašeg prijatelja može ozbiljno da podeli vašu grupu prijatelja. Jer, oni će morati da "biraju strane", pa će među njima biti stalnih rasprava da li je u redu to što radite ili nije.

A da i ne govorimo koliko može da bude neprijatno kada se na nekom okupljanju sretnete vi, vaša nova devojka i vaš prijatelj koji je i njen bivši dečko... Niko od vas verovatno neće želeti da bude tu gde jeste, a neprijatnost će se osećati u vazduhu.Tako nalažu "nepisana pravila"

Ruku na srce, niko ne može da vam zabrani da budete u vezi sa bivšom svog druga, ali imajte na umu da to zaista nije u redu, a posebno ako su oni nedavno raskinuli. Nepisana pravila nalažu da prijatelje treba da volite i poštujete, a na ovaj način ćete ga samo povrediti.