Ljubav i Sex

POKUŠALA JE DA STAVI TAMPON ALI NIJE IMALA RUPU DOLE: Njoj se vagina potpuno ZATVORI čim joj penis priđe i ništa od seksa

Iako je prvo polno iskustvo bolno za sve devojke, stvari su još komplikovanije ako patite od vaginizma.

Ljubav i Sex | Zabava - Teme | 06.10.2018

"To je kada se vagina odjednom stegne čim pokušate nešto da stavite u nju", objasnili su doktori. Reč je o automatskoj reakciji zbog koje je seks izuzetno bolan, a ponekad i nemoguć.

Ajsli Len (30) znala je da nešto nije u redu kada je imala prvog dečka, ali je probleme primetila i ranije.

"Probala sam da stavim tampon sa 10 godina. Bilo je užasno, činilo se kao da nema rupe, kao da je zid ispred mesta gde treba da bude rupa", rekla je Len.

Dodala je i kako se često zbog toga, posebno u vezama, osećala veoma loše.

Prošla je nekoliko tretmana kako bi pokušala da reši problem. Doktori su pokušali da reše vaginalnim pomagalima koje se polako povećavaju i opuštaju mišiće. Išla je i na fizioterapiju. Krenula je na psihoseksualnu terapiju, vežbe za karlicu, opuštanje, kao i vežbe za povećanje libida.

Međutim, ništa od toga nije funkcionisalo za nju. Nakon razgovora s terapeutom promenila je način na koji vidi svoje stanje.

Napisala je scenario za predstavu "Skin a Cat" u čijoj poslednjoj sceni glavna junakinja zaključuje da "ne mora da ima seksualni život poput drugih ljudi da bi uživala u njemu".
Nije poznato koliko tačno žena pati od vaginizma, ali se pretpostavlja se da to stanje pogađa svaku desetu ženu.Izvor: Kurir.rs | Foto: Profimedia
⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.