Ljubav i Sex

Evo koliko većini muškaraca naraste penis kada je u erekciji

Na broj dodatnih centimetara tijekom uzbuđenja ne utječe to koliko je penis velik, kažu američki istraživači. Tvrde da će muškarci s manjim spolovilima vjerojatnije imati veću erekciju...

Ljubav i Sex | Zabava - Teme | 06.11.2018

Penis velike većine muškaraca naraste manje od 4 centimetara kada je u erekciji, pokazalo je to istraživanje američkog Sveučilišta Irvine iz Kalifornije.

 

Njihovi istraživači su proučavali 274 muškaraca između 2011. i 2013. godine. Testirali su ih na erektilnu disfunkciju, a potom su im u podnožje genitalija ubrizgali tvari koje proširuju krvne žile. U isto vrijeme su bili izloženi audiovizualnoj seksualnoj stimulaciji. 

 

Ustanovili su kako su spolovila 74 posto njih porasla za četiri ili manje centimetara. Nekima 3,1 cm. Kod preostalih 26 posto penisi su bili veći za prosječno 5,3 centimetara u erekciji u odnosu na opušteno stanje. Tijekom istraživanja prosječna duljina spolovila u erekciji bila je 15,5 centimetara.

 

Istraživači kažu kako je slabija erekcija zabilježenja kod muškaraca starijih od 55 godina koji imaju razne upale u svojim tijelima što smanjuje protok krvi i elastičnost tkiva, a to pak negativno utječe na rast spolovila tijekom erekcije, prenosi Daily Mail.

Penis normalnu veličinu postiže između 17. i 22. godine, a do kraja života može se smanjiti do tri centimetra. To se događa zbog smanjenog protoka krvi kroz žile. To je i razlog zašto stariji muškarci ponekad trebaju više stimulacije da bi postigli erekciju.

 

Američki istraživači su otkrili kako rasa ili to jesu li muškarci u vezi ili ne, nemaju utjecaj na to koliko će se spolovilo promijeniti tijekom erekcije. Na broj dodatnih centimetara tijekom uzbuđenja ne utječe niti to koliko je penis velik. Čak kažu da će muškarci s manjim spolovilima vjerojatnije imati veću erekciju, u odnosu na obujam penisa u opuštenom stanju, od onih kojima su spolovila veća dok su opuštena.

Ranije studije pokazale su kako muškarci s većim spolovilima imaju više samopouzdanja, ali i to da veličina penisa ne utječe na zadovoljstvo žena u krevetu. Ipak, pokazalo se i kako žene ipak radije biraju muškarce kojima je muškost velika.

 ⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.