Youtube će izolovati uvredljiv video materijal
YouTube Vesti  🗓 06.08.2017

Čelnici Youtube-a su radili danonoćno na rešenju problema o uvredljivim i ekstremističkim video sadržajima koji krše ili ne krše njihovu polisu, a među nekim predloženim koracima je detekcija uz pomoć AI-ja kao i mišljenje i doprinos od još eksperata. U postu na svom blogu, kompanija je pružila više detalja o svojim tekućim naporima.

Prvi korak je video detekcija putem mašinskog učenja, koja se pokazala jako uspešnom kako podaci čelnika Youtube-a nalažu. Preko 75% video materijala koji je sadržalo nasilni ili ekstremistički sadržaj je obrisano bez pomoći ljudi.

Ovaj sistem je pomogao Youtube-u da obriše čak duplo više ovakvih snimaka. Kompanija je takođe počela da sarađuje sa velikim brojem nevladinih organizacija kao što su Anti-Defamation League, No Hate Speech Movement i Institute for Strategic Dialogue.

Čelnici Youtube-a su između ostalog naveli u postu na svom blogu da će ove organizacije doneti ekspertsko znanje o kompleksnim problemima kao što je govor mržnje, radikalizacija i terorizam koji će im pomoći da bolje identifikuju sadržaj koji se koristi da se radikalizaciju i regrutovanje ekstremista.

Za video zapise koji sadrže "kontroverzni verski ili supremacistički sadržaj", ali ne krše nijedno od pravila YouTube-a, oni će biti smešteni u "ograničeno stanje".

YouTube je naveo da će zapisi ostati na sajtu, ali da neće biti preporučeni, monetizovani i neće imati ključne funkcije, uključujući komentare, predložene video snimke i slično.

Takozvano "ograničeno stanje" (limited state) će početi da se primenjuje na desktop verzije sajta u narednim nedeljama i da će korisnici mobilnih telefona biti zaštićeni nedugo nakon toga.

Izvor: pcaxe.com | Foto: pcaxe.com


👉 Instragram: Mmedia Mreža, Mmedia Portal, Svet Misterija 👉 Facebook: Mmedia Portal , Mmedia Mreža, Svet Misterija. 👉 YouTube: Mmedia Mreža


  • Ocena: 5.0

Pogledajte još:
Vaši komentari
avatar