IT Svet

REKORDAN BROJ PRIJAVA Završen konkurs za IT obuke

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da je završen konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke: Ukupan broj ispravnih prijava 

IT Svet | IT SVET | 28.07.2018

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da je završen konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke: Ukupan broj ispravnih prijava 7.859.

Najveći broj prijavljenih kandidata koji su ispunili uslove je sa područja Beograda, 2.963, zatim sa područja Novog Sada - 826, slede Niš sa 821 i Kragujevac sa 471 kandidatom.

Najveće interesovanje je iskazano za obuke za Java programiranje (3.378 kandidata), zatim za Front-End Web programiranje (2.211), za obuke za Web aplikacije (913), obuke za PHP programiranje (532), obuke za .NET programiranje (525) i za JavaScript (300), navedeno je u saopštenju.

 

Ovo je do sad najveće interesovanje za obuke koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.

Program specijalističkih informatičkih obuka predstavlja nastavak uspešno sprovedenog projekta Vlade Srbije, koji je u 2017. pokrenuo Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojem predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić.

Sledeća faza je odabir kandidata, u okviru koje se će se vršiti psihološko testiranje i provera znanja engleskog jezika, koje sprovodi Nacionalna služba.

U narednoj fazi selekcije će izvođači obuka testirati osnovno poznavanje rada na računaru.

Prvi ciklus informatičkih obuka počinje u septembru u 10 gradova u Srbiji, navela je NSZ.Izvor: blic.rs |