IT Svet

AMD vs Intel 2017

AMD je uložio dosta napora kako bi ova godina označila prekretnicu u njihovom poslovanju, statistika kaže da su u pravu. Lansiranjem Ryzen procesora u zadnja dva kvartala ostvarili su rast udela na tržištu procesora kakav nisu imali duže od 10 godina! Prema statistici Passmark-a, AMD se tako izvukao iz nepogodne situacije sa kraja 2016. godine kada su njihovi procesori bili zastupljeni na manje od jedne petine tržišta. AMD sada drži udeo od 26% na tržištu procesora čime su se vratili na poziciju koju su imali 2014. godine. Nadamo se da će se ovaj trend nastaviti jer su uspeli da pogode onu zlatnu serdinu odnos cene i kvaliteta.

IT Svet | IT SVET | 15.09.2017

AMD je uložio dosta napora kako bi ova godina označila prekretnicu u njihovom poslovanju, statistika kaže da su u pravu. Lansiranjem Ryzen procesora u zadnja dva kvartala ostvarili su rast udela na tržištu procesora kakav nisu imali duže od 10 godina!

Prema statistici Passmark-a, AMD se tako izvukao iz nepogodne situacije sa kraja 2016. godine kada su njihovi procesori bili zastupljeni na manje od jedne petine tržišta. AMD sada drži udeo od 26% na tržištu procesora čime su se vratili na poziciju koju su imali 2014. godine. Nadamo se da će se ovaj trend nastaviti jer su uspeli da pogode onu zlatnu serdinu odnos cene i kvaliteta.
Pogledom na Intelovu statistiku, daleko je to od onih dana kad su ova dva proizvođača procesora bili rame uz rame na tržištu. Ipak, ova statistika se odnosi samo na aktivne procesore u računarima, što znači da bi AMD imao nešto veći udeo da su u računicu uzete i konzole, s obzirom da XBOX i PS4 koriste isključivo AMD-ov hardver.
 ⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.
Bili007
svaka informacija je bitna jedini sajt gde se mogu naći informacije u vezi bilo ćega,
il os Yutub vesti il o nećemu drugom.
  • 16.09.2017