Gaming

Počinje veliko finale sedme sezone A1 Adria Lige

Nakon tromesečne epske borbe u sportu, saznali smo sve učesnike finala sedme sezone A1 Adria lige koja će se održati u okviru Reboot nedelje Internet igara koja A1 vozi od 16 do 20 Juna.

Gaming | IT SVET | 15.06.2021

I ove godine smo imali čast da pratimo stotine timova i igrača, a najbolji sportisti uspeli su da se izbore za svojih pet minuta slave. Donosimo vam koji će se timovi i igrači boriti za titulu šampiona sedme sezone A1 Adria lige u igrama CS: GO, FIFA21, League of Legends i Bravl Stars!
 

Makedonija i Srbija vladaju regionalnim kanterom!
Preko 120 CS: GO timova započelo je put do finala sedme sezone Lige sredinom marta. Posle otvorenih kvalifikacija i švajcarske grupne faze, otkrili smo četiri polufinalista. Finale sedme sezone biće poslednji put da gledamo trostruke ONIKS pobednike u ovoj postavi, koji su već najavili da čuveni trio Impulse-aVN-Dimke više neće igrati zajedno u budućnosti. Uprkos ovoj vesti, ONIKS je jurio sa glatkom grupnom fazom 3: 0, a njihov rival 4glori, kao i makedonski timovi Good Game i PORTUGAL, moraće naporno da se potrude da ih svrgnu sa ROGV-a.

Nikada napetija situacija na FIFA21 sceni!
Za razliku od prethodne sezone, igrači FIFA21 odigrali su sedmu sezonu u švajcarskom formatu. Gledaoci su imali priliku da uživaju u fenomenalnim mečevima koji su se odigrali između osam najboljih e-fudbalera u regionu. Broj se prepolovio, preostalo ih je četiri, a dvodnevno finale u četvrtak i petak daće nam odgovore na mnoga pitanja - može li Brstimir održati sjajnu formu iz grupne faze? Kakve su šanse hrvatskog predstavnika FIFAFICO? Da li će esad1memic iz NK Osijek osvojiti titulu ili će amke2001 uspeti?
Split Raiders su glavni favoriti za LoL titulu!

League of Legends konačno se vratio u A1 Adria League! Regionalni navijači, zajedno sa Hakkinenom i Baldijem, prvo su uživali u zanimljivim nacionalnim kvalifikacijama, a zatim i u regionalnom finalu koje se igralo u formatu dvostruke eliminacije. Split Raidersi su prekinuli konkurenciju i obezbedili plasman u veliko finale, a NK Osijek, Harmoni i Fiko Izdaja nemaju pravo na grešku ako u subotu (19.6) žele da uzmu najveći deo nagradnog fonda.


U Bravl Stars-u je sve isto!
Nakon prelaska iz Good Game-a u nemačku organizaciju Noble Elite početkom godine, Lovevek i društvo nastavili su svoju dominaciju u sedmoj sezoni Lige. Prva dva mesta bila su rezervisana unapred, treće je ugrabio solidni Majo, dok se prava drama odigrala na dnu tabele. U prvom kolu Tora Gold uspela je da oduzme skalp crvenom timu Noble Elite, ali to nije bilo dovoljno za polufinale.


U odlučujućem meču iz švajcarske grupe 2-2 hrvatski tim Lil Surprise bio je bolji od njih, slavivši sa 3: 2 u setovima. Time su obezbedili otvaranje sedme sezone finala u kojem će igrati protiv Noble Elite BLK-a.


Da li ste spremni za spektakl Reboot Online Games Veek?

Regionalni sportisti ostaće kod kuće i ove sezone, ali to ne znači da će nedostajati zabave za gledaoce. Od srede do nedelje moći ćete da pratite mečeve regionalnog takmičenja u esportu u sve četiri navedene igre: Bravl Stars, FIFA21, League of Legends i CS: GO. Kao uvod u napetu esport akciju, gledaoci će imati priliku da prate svoje omiljene strimere, njihove priče i razne panel diskusije i intervjue sa poznatim imenima regionalne igračke scene.


Čitav događaj biće prepun vrednih nagradnih igara za gledaoce, a oni kojima sreća pomogne moći će da se igraju sa Loveveekom i Inderom, koji će isprobati kako Bravl Stars radi na mreži A1 5G! „Prošlo je 5 godina otkako smo se pozicionirali kao kompanija koja aktivno podržava zajednicu igara na sreću, industriju i takmičenja u esportu. Pred nama je finale sedme sezone najvećeg regionalnog takmičenja - A1 Adria lige, a sudeći po kvalifikacijama, uzbuđenja ponovo neće nedostajati.


Sa partnerima iz Reboot-a pripremili smo atraktivan dodatni sadržaj i iznenađenja za sve ljubitelje igara. Verujem da ćemo nadmašiti i prošlogodišnji rekord sa skoro 140.000 gledalaca. Za vrhunsko igračko iskustvo obezbedili smo najmoderniju A1 optičku i mobilnu 5G mrežu koju će testirati poznati igrači “, rekla je Iva Ančić, menadžer za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska, generalni sponzor Reboot Online Games Veek-a i osnivač kompanije A1 Adria liga.
    Počinje nova sezona A1 Adria League

    A1 Adria League u potrazi je za novim regionalnim esport zvijezdama! Počinju kvalifikacije za timove i igrače u petoj sezoni regionalnog esport natjecanja A1 Adria League. Uz CS:GO i Clash Royale, u kojoj su se regionalni gameri već imali prilike natjecati, sada će se moći okušati i u dvije nove igr...