• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Grimm  
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Misterije i Legende » Ukleta lutka Robert
Ukleta lutka Robert
Grimm Offline
62 posta
Reputacija: 2
Pokloni: 3
Datum: Utorak, 18.09.2018, 12:48 | Post # 1
Annabelle i lutka malog dečaka bili bi, čini se, odličan par. Naime, lutka je pripadala Robertu Eugeneu Ottu koji je s porodicom živio na Floridi. Lutku mu je poklonio jedan od sluga porodice koji se navodno bavio crnom magijom i koji je mrzio porodicu za koju je radio.

Malom se Robertu lutka jako svidjela i s njom je pričao svakog dana. Jedini je problem bio u tome što je lutka ponekad zaista odgovarala dečaku i tako uterivala strah u kosti ostalom osoblju. Kako je vreme prolazilo, lutka je postajala sve agresivnija. Kada bi se Robertovi roditelji vraćali u praznu kuću, nailazili bi na totalni haos i porazbijane vaze te namještaj. Uvijek bi, dakako, okrivili dječaka iako je on bio potpuno preplašen i uvjeravao ih da je za sve kriva - lutka.

Nakon smrti Roberta 1972. godine, njegovu je kuću kupila druga porodica. Njihova kći odmah se počela bojati lutke i često je uvjeravala roditelje da ju želi ubiti. Na kraju je završila u muzeju Key Westa gdje je pak započeo drugi deo legende. Naime, priča se da lutka proklinje svakoga ko ju fotografise bez da moli dopuštenje za to, a muzej neretko prima poštu s isprikama lutki u kojima ju mole za oprost.

Lutak kojeg danas nazivaju Robert, prema njegovom prvom vlasniku, bio je inspiracija za lik Chuckyja , glavnog lika horora ' Child's Play '.

-Sta vi mislite da li je lutka zaista ukleta kao Anabelle?
Profil
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Misterije i Legende » Ukleta lutka Robert
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: