• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Grimm  
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Urbane legende » Vestice
Vestice
Grimm Offline
62 posta
Reputacija: 2
Pokloni: 3
Datum: Subota, 13.10.2018, 14:43 | Post # 1
Veštica (ili veštac) je osoba koja se bavi veštičarenjem.

U mitologiji se veštice smatraju bićima koje poseduje natprirodne i magijske moći i obično se zamišljaju kako lete na metli. Čest pratilac veštice u bajkama je crna mačka ili vrana.

U prošlosti, mnoge osobe su optuživane da se bave veštičarenjem i pod takvim optužbama progonjene i ubijane. U većini slučajeva to su bile žene, a jedna od najčuvenijih i najsurovijih kazni bila je spaljivanje na lomači. I danas, u vidu neopaganizma postoje ovakva verovanja, kao i ljudi koji sebe nazivaju vešticama i vešcima.

-Sta vi mislite o ovome da li je ovo istina i da li one zaista postoje? I da li ste mozda imali susret sa njima?
-Ja mislim da one zaista postoje ali da nemaju te natrpirodne magijske moci kao i to da lete na metlama postoje i mislim da su odvratne.Do sada nisam imao susret sa vesticama.

Predlog za seriju: Imam da vam predlozim 3 serije gde se spominju vestice.U serijama su detaljno objasnjene karakteristike vestica i sta sve one mogu.
  • 1.Cari- Ovo je jako stara serija o vesticama,ja sam je gledao kao mali i dosta je zanimljiva.
  • 2.Midnight Texas - Ovde ima dosta stvorenja od vestica,vampira,demona,vidovnjaka pa sve do trigodlakog tigra. Ovde ima 1 vestica gde je pokazana kako ima moce i kako pravi vesticije napitke, i naravno kuca joj je cudna kao i njem macor.
  • 3.Grimm- Meni licno omiljena serija ovde su vestice predstavljene kao Hexenbiest (zensko) i Zauberbiest (musko) .Ovu seriju svima preporucuje jer serija kida koliko je dobra , radi se o lozi Grimma kako on radi u policiji i pocinje nesto cudno da se desava.U ljudima vidi stvorenja koja se zovu Wesen i svaki Wesen ima svoje ima kao vestica i vestac koje sam nabrojao gore.Takodje u toj seriji Hexenbiest i Zauberbiest su najjaci Weseni.
 
Profil
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Urbane legende » Vestice
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: