[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
Forum » YouTube » Opšta Diskusija » Saveti za reklamiranje kanala (Kako da reklamiram kanal, koji su najbolji načini?)
Saveti za reklamiranje kanala

Datum: Subota, 27-08-2016, 14:49 | Post broj: #1
Nenad
(Offline)Ukupno postova: 315
Uglavnom svi se pitamo kako da reklamiramo kanal, koji su najbolji načini i sl. u ovoj temi ćemo pričati o tome, ako imate predloge, pišite ispod.

Evo nekih mojih predloga i ideja za reklamiranje.
Uglavnom svima nama treba neka free varijanta, jer ko ima novac da plaća reklamne kampanje i sl. Najbolja free varijanta jeste po facebook grupama u kojima je dozvoljeno reklamiranje, e sad moj vam je savet da u takvim grupa ne kačite svaki mogući klip koji izbacite, jer time čete smoriti druge članove grupe i najverovatnije dobiti hejtere i sl. Već reklamirajte se postepeno, nemojte po sto puta objavljivati jedno te isto, već s vremena na vreme predstavite svoj kanal, recite šta snimate ili zakačite neki svoj klip ali nemojte konstantno to raditi, već s vremena na vreme.

Drugi neki free način koji retko ko koristi jer većina ne zna ni čemu služe forumi pa zato i retko ko koristi forume, ali ranije su forumi bili jako moćno i opasno ''ORUŽIJE'' kada vam treba neka pomoć, oni koji su stariji korisnici interneta to najbolje znaju, forumu služe kako bi vam pomogli i kako bi diskutovali o raznim stvarima, takođe mnogi forumi imaju ''sekciju'' za reklamiranje ili predstavljanje websajta, jutjub kanala itd... Iskoristite to, potoje puno popularnih foruma na kojima možete da predstavite svoj kanal i na taj način dobijete potpuno besplatnu reklamu, to takođe možete uraditi i preko Mmedia Mreže klikni ovde

Treći način su blogovi, nažalost blogovi više nisu ono što su nekada bilil, jer ljudi pre svega ne znaju čemu služi blog, pa često se dešava da udjete na neki blog, a na blogu haos od sadržaja, blogovi su mesto nešto kao vaš dnevnik ili mesto gde izražavate svoje mišljenje o bilo čemu ili pišete o nečemu, nekome ili o sebi, nemojte zloupotebljavati svrhu bloga!...Napravite svoj blog to je danas jako jednostavno i besplatno jer postoje već generisani blogvi kao što je blog.rs, blogspot itd... gde bukvalno možete napraviti blog u par koraka, na blogu predstavite sebe, svoj kanal, zakačite svoje video snimke, a onda napravite neki baner svog bloga i razmenite vaš baner sa nekim drugim blogom ili sajtom i na taj način opet imate besplatnu reklamu.

Društvene mreže su jake, reklamirajte se preko njih, otvorite svoju fan stranu na facebook-u, ili svoj profil na instagramu, povremeno obaveštavajte svoje fanove preko snapchata o svom novom videu, ili preko twittera i drugih društvenih preža, nemojte nikada preterivati sa objavama jer to ljude smori i uglavnom se odjave i više vas ne prate, tako da nikad ih nemojte pretrpavati sa objavima, statusima i sl.

PLAĆENA VARIJANTA
Ona manje popuplarna varijanta za reklamiranje jeste neka reklama koju morate platiti, većina nas uglavnom nema novca za tako nešto ali oni koji imaju, evo i da o tome nešto kažem.

Po meni najbolji način reklamiranja je reklamiranje putem FACEBOOK SPONZORISANIH OGLASA ili preko ADWORDS oglasa, oba načina imaju odličan target publike, tako da novac koji uložite u reklame sigurno vam neće otiću uzaludno.
FACEBOOK vam je jefrinija varijanta, tamo možete podesiti oglas po kliku, ili po pregledu, za bukvalno bilo koji iznos, target je toliko detaljan čak mislim da je bolji nego na ADWORDS-u, ovo je ja mislim najjefrinija varijanta u odnosnu na ono što vam ovi oglasi mogu omogućiti, moja preporuka je da ne pravite kampanje ispod 10e. jer nema svrhe.

Što se AdWords oglasne mreže tiče ona je nešto skuplja varijanta i ispod 50e se nikako ne isplati da se reklamirate preko nje, prednosti ove reklame, što saobraćaj vaše kampanje možete dobiti vrlo brzo jer ADWORD emituje svoje reklame svuda gde je postavljena AdSense reklama. što znači da će vaša reklama biti prikazana i na youtube i na svim sajtovima koji su monetizovani sa AdSensom. Takodje je dobar i jako kvalitetan target i kod ovog načina, ali je skuplje u odnosu na facebook reklame.

Sad postoje mnogo drugih oglasnih mreža kako domaćih tako stranih koje su možda jeftinije ali dosta loš target imaju ili čak i nemaju target. Ako nekog zanima preporučiću i neke druge oglasne mreže, mada mislim da je ovo savim dovoljno.

ŠTA NIKAKO NE TREBA RADITI KOD REKLAMIRANJA YOUTUBE KANALA?
Nikako, ali nikako nemojte korisiti sajtove koji vam omugućavaju auto sub, auto like i slično, jer time dobijate saobraćaj i subscribere koji nisu aktivni, na taj način automatski vam se smanjuje kompletna statistika u analitici youtube-a, smanjuje vam se CPM i RPM , rako da to nikako nemojte koristiti, jer nema svrhe.

Ako vi imate još nekih predloga pišite ispod.


Treba da vidis, ono sto ja vidim!

VAMPIR
Pokloni:
 28 + Pošalji
Reputacija: ± Pošalji
 

Datum: Utorak, 15-11-2016, 15:40 | Post broj: #2
filipceriman
(Offline)Ukupno postova: 300
hvala

VAMPIR
Pokloni:
 5 + Pošalji
Reputacija: 1 ± Pošalji
 
Forum » YouTube » Opšta Diskusija » Saveti za reklamiranje kanala (Kako da reklamiram kanal, koji su najbolji načini?)
Page 1 of 11
Search: