Misterije

Moguća Rešenja Misterije Stonehenge-a

Misterije | 21.08.2016

Veliki umovi naše redakcije uzeli su u svoje ruke da pre nego što se svet završi krajem 2012 reše što više misterija sveta. Motivacija – umreti spokojno.

 

 

 

Prava motivacija: Čista dosada

 

 

 

 

Misterija kojoj smo posvetili dosta vremena je čuveni Stonehenge, misteriozni krug uspravnog kamenja koji prkosi vremenu već 5000 godina. Mnogi naučnici su pokušali da odgonetnu njegove tajne, ali do sada ništa nije sigurno. Najpopularnija teorija i ona sa najviše smisla je da je Stonehenge ustvari jedan masivni kalendar koji služi da predviđa pomračenja sunca i možda čak i druge nebeske i vremenske nepogode.

 

 

 

 

 

English: A picture of Stonehenge with the sun ...


 

 

 

 

 

Evo nekih od teorija do kojih smo došli nakon dugotrajnog istraživanja.

 

 

 

 

 

Rečnik manje poznatih pojmova: Dugotrajno – 25 minuta pauze za ručak, Istraživanje – izmišljanje usled nedostatka činjenica!

 

 

 

 

1. Najstarija igra na svetu

 

 

 

 

Najstarija igra na svetu

 

 

 

 

Kad vidite ovo sve vam je jasno, a nama je sad kao potreban smart phone da bi smo igrali igru staru 5,000 godina…ccc

 

 

 

 

2. Kalendar, to smo već znali, ali zar su morali toliko da se muče? Nisu li mogli samo da nacrtaju kalendar na zidu pećine kao i sve ostalo.

 

 

 

 

stonehenge calendar

 

 

 

 

3. Divovi, da najlogičnije objašnjenje je da su divovi napravili Stonehenge. Opet, pitanje je zašto… još jedna misterija…

 

 

 

 

giants

 

 

 

 

4. Lego kocke, ako se nadovežemo na prethodnu teoriju divova jedino što nam pada na pamet je da je ovo bio tadašnji oblik Lego kockica.

 

 

 

 

lego stonehenge

 

 

 

 

5. Drive in bioskop, da, bas kao u Flinstonsima, veliki drive through ili drive in bioskop, ili možda romantično mesto za parove posle bioskopa!

 

 

 

 

stonehenge flinstones

 

 

 

 

Činjenica je da je Stonehenge velika misterija, čak ni editorijal Misterija Sveta nije uspeo da stavi prst na jednu teoriju… Odustajemo, jedino što imamo da poručimo svima onima koji se drže popularne teorije spomenute na početku je sledeće:

 

 

 

 

 

 



| Video: http://www.misterijesveta.com/wp-content/uploads/2012/02/stonehenge-anger-birds-610x238.jpg
test.
Spam
  • 0
Stonehenge je vec resen to je bilo veliko svetiliste boga sunca i tu su se odrzavali veliki rituali na primer kao zrtvovanja dece i odraslih osoba ili zivotinja . Evo video klipa  
  • 25.08.2016