NLO - UFO

187.5 - (Aliens Or Cosmic Phenomenon -signal 187,5)

NLO - UFO | 25.08.2016

U proteklih nekoliko godina, naučnici širom sveta su dobijali čudne signale iz svemira, a svi oni imaju nekoliko zajedničkih faktora. Oni traju delić sekunde i emituju energiju koju Sunce emituje tokom jednog mjeseca.

Radio-teleskopi su od 2001. počeli da beleže jedan neobičan astronomski fenomen koji je dosad ostao neobjašnjen i koji je nazvan Fast Radio Burst, odnosno FRB. Naime, tokom poslednjih 15 godina, zabeležili smo deset čudnih radio-signala koji traju svega milisekundu, a izuzetno su snažni, toliko da u tom trenutku izrače energiju koju bi Sunce emitovalo mesec dana.

Ovi FRB signali očigledno stižu sa izuzetno velike daljine, daleko izvan naše galaksije Mlečni put, a to znači i da su do nas, ma kako kratkotrajni, izuzetno dugo putovali, hiljadama ili milionima godina. Za sada nemamo raspodelu odakle tačno ovi signali dolaze.

Ono što je najbizarnije po pitanju ovih signala jeste da se ne poklapaju ni sa jednim poznatim prirodnim fenomenom. Svi zabeleženi signali imaju gotovo isti šablon. Na njihovo iznenađenje ta razlika, koja se inače zove mera rasipanja pulsa, uvijek je deljiva sa brojem 187,5.

Za razliku od mnogih čudnih fenomena, ovaj fenomen još uvek nema „normalno“ naučno objašnjenje. Signali su toliko neobjašnjivi da mnogi naučnici prihvataju i mogućnost da signali dolaze od vanzemaljske civilizacije.

Oni tvrde da je šansa 0,05% da je u pitanju slučajnost. Ako je u pitanju šablon, onda će biti veoma teško objasniti fenomen.

Nijedan poznati prirodni objekat u dubokom svemiru ne može da emituje radio-signale na takav način da dovede do toga da mera disperzije poštuje takvu pravilnost i sledi celobrojne umnoške broja 187,5. Naime, izvor signala koji stižu do Zemlje očigledno na neki način ”kontrolisano” pušta snop.

U matematici reč je o sasvim običnom decimalnom broju. On nije iracionalan, ne predstavlja nijednu važnu konstantu u nauci, niti je česta vrednost nekih empirijskih parametara. 187,5 je samo još jedan racionalan broj i može se lako zapisati kao količnik celih brojeva 375 i 2 (375/2).

Jednostavnim računskim operacijama mogu se odrediti njegovi umnožci, stepeni, koreni, no, ni oni mu ne daju istaknutije mesto u beskonačnom nizu brojeva.

Može se, kao i svaki drugi broj, predstaviti na različite načine, pomoću jednostavnih izraza kao što je 187 + ½, ili nešto složenijih: 5300/(9*π).

Najbliži ceo broj koji mu prethodi je 187. Mada je i ovaj broj matematički nezanimljiv, mnogo je popularniji od svog racionalnog sledbenika. Sleng “187” poznat je širom Sjedinjenih Američkih Država, naročito u krugu gangstera i policajaca. Kada se na policijskoj radio-stanici začuje 187, izvesno je da se u negde u okrugu dogodilo ubistvo.

Svakako nimalo prijatan za čuti, izraz “signal 187” ili samo “187” je potekao od deset kodova koji su standardizovani u policiji SAD davne 1937. godine. Zbog ograničenja tadašnjih radio stanica razgovori su morali da se ograniče, te je optimalno bilo uvođenje određenih brojeva kao šifri za vanredne situacije.

Razlog za odabir baš broja 187 za označavanje teškog krivičnog dela je slučajan.
Međutim, da li je slučajna i pravilnost u disperziji FRB snopova, ostaje da vidimo.

Dobijeni rezultati, ako se pokažu tačnim, mogu da znače tri stvari. Pre svega, vrlo je moguće da su FRB-ovi signali ljudskog porekla i da su emitovani sa postojećih satelita, rashodovanih letelica ili bilo kakve druge naprave koju je čovek napravio i zaboravio u orbiti, a koja šalje ponekad i tako jak signal.

Druga mogućnost je da FRB-ovi predstavljaju jedan sasvim novi astronomski fenomen, koji se ne može tek tako objasniti onim što danas znamo o prirodnim radio-izvorima. Već ta okolnost je sama po sebi izuzetno uzbudljiva.

Treća opcija je da smo uhvatili signal izuzetno napredne civilizacije koja ima tako moćne radio-izvore da namerno ili slučajno ”pali i gasi” neku zvezdu kako bi jakim radio-signalom u drugi deo svemira poslala poruku ”187,5”. Prema donekle spekulativnoj teoriji Nikoilaja Kardaševa, to bi značilo da je reč o civilizaciji koja je tip 2, budući da u tip 1 spadaju civilizacije poput naše, koje koriste svakojake, male izvore zračenja, u tip 2 one koje kontrolišu zvezde, dok su tip 3 civilizacije koje emituju signale pomoću galaksija.

Kako god, ako je FRB signal na Zemlju zaista poslala vanzemaljska inteligencija, to se desilo mnogo davno i na ogromnom, vangalaktičkom rastojanju. To znači i da je reč o civilizaciji koja je tehnološki, a verovatno i na svaki drugi način daleko, daleko naprednija od naše, o svetu bića koja upravljaju zvezdama.

U našem svetu, ovde dole, sledi doba u kome će FRB podaci biti još mnogo puta analizirani, tumačeni i preispitivani, kako od naučnika, tako i od medija, teoretičara zavera, ljubitelja NLO i svih drugih.

I šta god na kraju bude bio odgovor, FRB signali su broj 187,5 ne samo nosili kroz duboki svemir, nego sada zauvek uveli i u ljudsku istoriju.

| Video: https://s15.postimg.org/4g331ofcr/Vhdfsmu.jpg
test.